SVEINUNG BJELLAND er fra Stavanger og hører med i rekken av Norges fremste pianister. Han har studert med professor Hans Leygraf ved Mozarteum i Salzburg og ved Hochschule der Künste i Berlin. I 1999 ble Bjelland kåret til Årets unge solist av Rikskonsertene, og han har mottatt flere priser, deriblant Levin-prisen og Shell-prisen. 

Sveinung Bjelland har vært solist med alle våre største orkestre under profilerte gjestedirigenter, og gjestet en rekke konsertserier og festivaler i Europa. Han er en produktiv og allsidig kunstner som har markert seg like sterkt som solist og som kammermusiker og gjort en rekke innspillinger i begge rollene. Ikke minst er hans innspilling med sonater av Scarlatti og Mendelssohn blitt mottatt med internasjonal begeistring, og innspillingen ble nominert til Spellemannprisen 2006.

I tillegg til å være en aktiv festivalartist, har Bjelland selv ledet Gloger-festivalen i Kongsberg i årene 2002-2008. Denne festivalen har utviklet seg til å bli en av Norges mest interessant musikkfestivaler, der Kongsberg kirke med Gloger-orgelet er den sentrale hovedarena.

Bjelland er professor i klaver ved Universitetet i Agder og har også undervist ved Norges musikkhøgskole siden 2006.