Etter debuten med Stavanger Symfoniorkester i oktober 2020, har Tianyi Lu blitt utnevnt til SSOs nye Conductor-in-Residence fra  sesongen 2021/22. Avtalen er for en periode på to år med mulighet for utvidelse av ytterligere en sesong.

Jeg føler meg dypt beæret over å bli utnevnt til dirigent i Stavanger Symfoniorkester. I vårt første møte ble jeg slått av følelsen av gjensidig tillit og den spennende musikalske friheten vi skapte sammen. Jeg ser frem til mange flere spesielle opplevelser med musikerne og publikum i de kommende årene, sier Tianyi Lu.

Tianyi Lu  vil begynne sitt engasjement med å dirigere SSO under Stavanger Kammermusikkfestival i august, i et rent Brahms-program. I  sesongen 2021/22skal hun dirigere orkesteret i program som inkluderer Rimsky-Korsakovs Scheherazade, Respighis Pines of Rome, og verker av Lili Boulanger, Saint-Saens, Puccini, Mussorgsky, Rachmaninov og Tchaikovsky. Tianyi  Lu er også bekreftet som dirigent for  SSOs  nyttårskonserter i 2023.

Tianyi Lu er født i Shanghai, vokste opp på New Zealand og bor for tiden i Nederland. Tianyi  Lu  vant førstepremiene under Sir Georg Solti-konkurransen i 2020 og Guido Cantelli-konkurransen i 2020. Hun var tidligere assisterende dirigent for Melbourne Symphony Orchestra og er i dag Female Conductor in Residence i Welsh National Opera og gjestedirigent i St Woolos Sinfonia. Tianyi  Lu har  gjestet utallige orkestre, som City of Birmingham Symphony Orchestra, Sydney Symphony Orchestra, Hallé Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Seattle Symphony, Gulbenkian Orchestra, Lapland Chamber Orchestra, Auckland Philharmonia og Turku Philharmonic. Hun ser frem til debutene sine med Dresdner Philharmoniker og Residentie  Orkest.

Tianyi Lu deltok i mesterklasser av Bernard Haitink og Daniele Gatti. Hun var Dudamel Fellow med Los Angeles Philharmonic i 2017/18 og har bistått nlant andre Sir  Andrew Davis og Carlo Rizzi. Hun fullførte sin Bachelor of Music med First Class Honours ved University of Auckland, før hun studerte ved University of Melbourne. I 2015  fullførte  hun sin Master of Music i orkesterdirigering med utmerkelse ved Royal Welsh College of Music and Drama, hvor hun studerte med David Jones. Hennes brede musikalske  interesser førte til studier i elektronisk musikkkomposisjon,  barokk fløyte, bratsj da gamba og cembalo. Hun er også sterkt engasjert i utdanningsprosjekter og har vært involvert i Sistema Aotearoa-programmet i New Zealand, inspirert av den venezuelanske modellen.

Vi ser frem til å ønske Tianyi Lu velkommen til Stavanger Symfoniorkester og til Stavangerregionen!