Fiolinisten og dirigenten Fabio Biondi avslutter sitt engasjement som kunstnerisk leder for tidligmusikk i Stavanger Symfoniorkester (SSO). Han har hatt denne posisjonen siden 2006 og har vært en meget viktig og verdifull bidragsyter for orkesteret og dets utvikling.

– Jeg har hatt stor glede av mitt mangeårige samarbeid med SSO som har gitt meg en rekke minneverdige opplevelser. Jeg føler likevel at det nå er riktig å tre tilbake fra rollen som kunstnerisk leder, sier Biondi

Fabio Biondi og SSO er allerede i samtaler om ulike prosjekter med tanke på framtiden, og begge parter ønsker å holde kontakten.

– Jeg har i løpet av våren vært gjennom en prosess for min egen del, og jeg vet at at SSO har hatt sin egen prosess vedrørende vårt samarbeid og min rolle i orkesteret. Min konklusjon har etter dette blitt at det nå er riktig å tre tilbake som kunstnerisk leder, sier Fabio Biondi.

Administrerende direktør for Stavanger Symfoniorkester, Morten Warland, sier at orkesteret har vært privilegert som har fått samarbeide med Biondi over en så lang periode.
– Til tross for det faktum at vi vil savne Biondi neste sesong, ser vi fram til å kunne samarbeide mer med ham på et senere tidspunkt, sier Warland.

PRESSEBILDER av Fabio Biondi