12. og 13. mai spilte orkesteret på Bodensee festival med Tine Thing Helseth og Herbert Schuch. I august blir det ny konsert med Helseth, da i Berlin.

Konserten som Stavanger Symfoniorkester spiller 12. mai i Bodensee, ble fremført i Stavanger konserthus 3. mars 2016, og direktesent på NRK P2. Gjenopplev konserten her!

SE FLERE BILDER FRA KONSERTEN 12. MAI 2016 (credit Markus Leser) 

 

– Forstår endelig begrepet trampeklapp

Styreleder Martin Gjelsvik fulgte orkesteret til Tyskland og Bodensee Festival.
– Det har vært to fine konserter, og orkesteret er jo en fantastisk fin gjeng å være sammen med. Det er enestående kjekke folk, smiler Gjelsvik.
Han er glad for å få oppleve orkesteret på nært hold for å få bedre innsikt i hvordan orkesteret er organisert.
– Det er også fint å få kunnskap om relasjonene i orkesteret, og jeg føler at jeg får bygd gode relasjoner selv, og det er viktig å ta med seg videre inn i styrearbeidet.

Gjelsvik har fulgt Stavanger Symfoniorkester som publikummer i en årrekke før han ble styreleder for tre år siden.
– Konsertene på Bodensee Festival har har vært en enestående opplevelse, også basert på den mottagelsen SSO fikk fra det tyske publikum. Det var helt fantastisk begge kveldene. Og nå forstår jeg endelig begrepet trampeklapp. Publikum applauderte kraftig med både armer og bein, og at orkesteret får en slik mottagelse, ja det er virkelig en stor opplevelse, sier Gjelsvik.

Det ble gjort oppak av begge konsertene, og de vil bli sendt på tysk radio i sommer.
– Dette blir verdifull markedsføring i forkant av orkesterets neste konsert i Tyskland, nemlig i Potsdam 19. august, sier styreleder Martin Gjelsvik.

Storfornøyd dirigent

– Jeg er så glad, så glad! Jeg er veldig fornøyd med resultatet, orkesteret spilte veldig godt på disse to konsertene, og det var helt fantastisk å oppleve publikums gode respons, sier sjefdirigent Christian Vasquez etter fredagens konsert i Weingarten.
Han gleder seg allerede til neste konsert i Tyskland i august.
– Men nå ser jeg også veldig fram til å møte publikum hjemme i Stavanger på Vennekonsertene i juni, det blir veldig hyggelig, sier Vasquez.

PS: Følg Stavanger Symfoniorkester på FACEBOOK og INSTAGRAM for kjekke oppdateringer fra turneen!

«Nordlys»

Skandinavias mangfoldige kultur er midtpunktet for Bodensee-festivalen 2016, og den har derfor fått tittelen «Nordlys».

«Talar Ni svenska»? Nei, du behøver ikke snakke svensk for å besøke Bodensee-festivalen. Det bredt anlagte programtilbudet gir deg muligheter for å gjøre en spennende reise i det kulturelle mangfoldet som finnes i de skandinaviske landene. Ved siden av Sverige er Danmark, Finnland og Norge gjestenasjoner på de internasjonale kulturbegivenheter på festivalen som for 28. gang starter våren 2016.

Når man tenker på Skandinavia, er det nok mest fasinerende naturskjønnhet og inmponerende landskaper. Men «Nordlys» har også mye kultur å by på.

Det er mye å oppdage i Norden, både innen musikk, litteratur, bildende kunst, i film og teater. Komponister som Sibelius, Grieg eller Nielsen kan sammen med forfattere som  Ibsen, Strindberg og Hamsun representere Skandinavias kulturelle mangfold. Men ved siden av disse klassikerne, finnes det også en rekke samtidskunstnere fra den Nordeuropeiske kulturscene på festivalens 2016-program.

Særlig gjelder dette for norske Tine Thing Helseth. Det finnes knapt en bedre representant for det unge, dynamiske kulturliv i Skandinavia enn denne kunstneren, født i Oslo i 1987. Hun regnes i dag for den ledende trompetsolisten i hennes generasjon.“ Hun gjester Bodenseefestivalen i år som «Artist in Resicence». (Tekst fra Bodensee festival)

Les reportasje i Rogalands Avis om Tysklandsturneen (5. mars 2016).

I august spiller Stavanger Symfoniorkester utendørskonsert i Potsdam.

På konsertprogrammet står Sibelius 2. symfoni, Haydns trompetkonsert (med Tine Thing Helseth som solist) og Tsjaikovskijs 5. symfoni.