Residensprogrammet innebærer at vi får muligheten til å jobbe tett flere ganger i løpet av sesongen. Det gjør at vi utvikler relasjonen og tryggheten, i tillegg til det kunstneriske samarbeidet. Da tør vi å ta større sjanser i samspillet, og utforske grenser sammen.

Her kan du bli bedre kjent med Goerne, Lu og Benjamin, og se hvilke konserter de skal være med oss på:

Tianyi Lu
Conductor-in-Residence

I januar 2020 ble Lu utnevnt til første gjestedirigent for Stavanger Symfoniorkester, og hun har utviklet et nært og fruktbart samarbeid med orkesteret.

Tianyi Lu er født i Kina og oppvokst i New Zealand. Hun er en inspirerende og talentfull dirigent som fortsetter å fortrylle publikum med sine engasjerende og karismatiske fremføringer. Med hennes dedikasjon og talent er det ingen tvil om at hun vil fortsette å inspirere og bevege vårt publikum også i kommende sesong.

Lu har dirigert en rekke ledende orkestre rundt om i verden, inkludert BBC Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra og New Zealand Symphony Orchestra.

Hun er kjent for sin energiske og dynamiske sceneopptreden, samt hennes evne til å skape relasjon med musikerne og formidle musikkens essens til publikum.

Lu har et stort engasjement for å inspirere og utdanne neste generasjon musikere, og er involvert i flere pedagogiske prosjekter for barn og unge.

Tianyi Lu møter du på følgende konserter:
21. september: Messingfest og Scheherazade
22. februar: Brahms tredje
13. og 14. juni: Vennekonserter

Matthias Goerne
Artist-in-Residence

Matthias Goerne (f. 1967) er en tysk baryton som er kjent for sin varme, følsomme og uttrykksfulle stemme. Interessen for musikk ble vekket allerede i en tidlig alder. Som gutt begynte han å synge i kor, og han utviklet raskt sin vokale dyktighet.

Goerne startet sin karriere som operasanger da han debuterte på operascenen i Weimar i 1992. Siden har han opptrådt på noen av de mest prestisjefylte operahusene i verden, inkludert Teatro alla Scala i Milano, Royal Opera House i London, Opéra National de Paris og Metropolitan Opera i New York.

Han er kjent for sine formidable tolkninger av roller som Wolfram i Wagners «Tannhäuser», Amfortas i «Parsifal» og tittelrollen i Bergs «Wozzeck». Hans evne til å kombinere sin kraftfulle stemme med dyp emosjonell intensitet gjør fremførelsene hans uforglemmelige.

Matthias Goerne møter du på følgende konserter:
19. oktober: Wagner-galla med Goerne
18. januar: Jordens sang
11. februar: Recital med Andsnes og Goerne

Sir George Benjamin
Composer-in-Residence

George Benjamin (f. 1960) er en britisk dirigent og komponist. Han er anerkjent for sitt bemerkelsesverdige talent innenfor begge disipliner, og har etablert seg som en av de mest betydningsfulle musikalske skikkelsene i sin generasjon.

Benjamins interesse for musikk begynte tidlig, og han begynte å komponere allerede som barn. Han studerte komposisjon ved Royal Academy of Music i London, der han ble veiledet av komponister som Olivier Messiaen og Alexander Goehr. Han utviklet sin egen unike stil som kombinerer modernistiske og eksperimentelle elementer med melodiske og klanglige skjønnheter.

Benjamins karriere som komponist har vært en kontinuerlig suksess. Han har skrevet en rekke betydningsfulle verk innenfor forskjellige sjangre, inkludert orkestermusikk, kammermusikk, vokalmusikk og opera.

Hans komposisjoner er kjent for sin kompleksitet, raffinement og fengslende klangverden. Han har mottatt mange priser og utmerkelser for sitt arbeid, inkludert Royal Philharmonic Societys Best Large-Scale Composition for operaen «Written on Skin» i 2013.

Sir George Benjamin møter du på følgende konserter:
25. januar: Benjamins invensjoner, Stravinskij og Beethoven
30. mai: Benjamins Written on Skin