Program

Klaus Badelt/Hans Zimmer
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (arr. Gottfried Rabl)

Hans Zimmer
På tur med Miss Daisy (arr. Nic Raine)

Hans Zimmer
And then I Kissed Him, fra Pearl Harbor (arr. Alex Johnsson)

Hans Zimmer
The Crown (arr. Nic Raine)

Hans Zimmer
Inception Suite (arr. Martha Agostini)

Hans Zimmer
Løvenes konge: orkestersuite (arr. Brad Kelley)

Hans Zimmer
The Dark Knight-trilogien, konsertsuite (arr. Nikiforos Chrysoloras)

Hans Zimmer
Maestro, fra The Holiday (arr. Alex Johansson)

Hans Zimmer
Chevaliers de Sangreal, fra Da Vinci-koden (arr. Alex Johansson)

Hans Zimmer
Gladiator (arr. Nic Raine)

Medvirkende

Omer Shteinhart, dirigent

Sted

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Etter sitt gjennombrudd med «Rain Man» i 1988 har han komponert for over 200 filmer og TV-serier. Til tross for minimal formell musikkutdanning, har han etablert seg som en av filmhistoriens betydelige skikkelser.

På 80-tallet grunnla han et studio, med en visjon om å kombinere tradisjonell orkesterlyd med elektroniske instrumenter, en tilnærming som fortsatt preger mye av hans musikk.

Etter suksessen med «Rain Man» ble Hans Zimmers navn knyttet til flere store filmer, inkludert «På tur med Miss Daisy.» Selv om begge filmene vant Oscar for beste film, var det først med animasjonsfilmen «Løvenes konge» fra 1994 at Zimmer vant sin første Oscar for beste originalmusikk, samt en Golden Globe og to Grammy Awards.

Zimmer har fortsatt å være en sentral figur i Hollywood, med bidrag til ikoniske filmer som «Gladiator,» «Black Hawk Down,» «Da Vinci-koden,» «Pirates of the Caribbean,» «Inception,» og «The Dark Knight»-trilogien. I 2021 ble hans musikk til storfilmen «Dune» belønnet med hans andre Oscar og tredje Golden Globe.

Med kreditering i over 200 filmer ifølge IMDb, tolv Oscar-nominasjoner, tre Golden Globe-seirer og fire Grammy Awards, har Hans Zimmer fastsatt sin posisjon som en av de fremste filmmusikkomponistene, side om side med legender som John Williams og Ennio Morricone. Ved en alder på 66 år viser han ingen tegn til å bremse ned.

Denne kvelden er det musikken som får full oppmerksomhet, så konserten blir spilt uten film på skjerm.