Christian Vasquez starteet som sjefdirigent i Stavanger Symfoniorkester i august 2013. Den opprinnelige kontrakten på fire år, er nå forlenget med ytterligere to år, som betyar at Vasquez leder SSO til og med sommeren 2019.

– Vi har vokst mye sammen. Nå føler jeg vi har funnet et felles uttrykk og en god måte å vise oss frem på. Jeg er takknemlig overfor orkesteret som har styrket troen på meg selv, sier Vasquez.

Strålende kritikker

Høsten 2014 ble en stor opplevelse for sjefdirigenten. Både publikums respons og gode anmeldelser fra musikkritikere i Gøteborg og Oslo betydde mye for Christian Vasquez.

Dagbladets anmelder Ståle Wikshåland skrev: «Jeg har fulgt SSO til og fra gjennom mange år, men kan aldri huske å ha hørt dem bedre. Tyngden i klangen, nyansene i frasering, alt var på plass. Det sier mye om hvor gode SSO faktisk er, men det sier også veldig mye om hvor god dirigent de har sikret seg i Christian Vasquez».

– Vi har jobbet hardt for å bli bedre. Nå må vi bare fortsette å jobbe hardere og hardere for å bli enda bedre, sier ambisiøse Vasquez og viser til konkrete tiltak som musikerne jobber bevisst med for å forbedre samspillkvalitetene. Orkesteret fokuserer for eksempel mye på å forbedre intonasjon, samspill, rytmisk disiplin, balanse og samspill. Det er en lærerik prosess for alle.

Christian Vasquez mener Stavanger Symfoniorkester har potensial til å hevde seg internasjonalt. I 2016 reiser SSO til Tyskland både i mai og august, og spiller totalt 3 konserter for det tyske publikum.

– SSO er heldig fordi orkesteret har mange veteraner, musikere som har spilt i orkesteret i mange år. Samtidig har vi mange talentfulle unge musikere med stort potensial, og de har de beste lærerne ved siden av seg. Også for meg som dirigent betyr det mye at det er så mange erfarne musikere i orkesteret. Jeg er jo bare 31 år, og for hver uke lærer jeg mer og mer og får ny kunnskap, sier Vasquez.

Han omtaler fortsatt orkesteret som sin andre familie.
– Mine følelser for SSO blir bare sterkere og sterkere. Dette er virkelig en god familie å være en del av.