Medvirkende

Vince Mendoza, dirigent

Band:
Lars Horntveth – pedal steel, gitar, synth, blås
Gard Nilssen – trommer, perkusjon
Ole Morten Vågan – kontrabass
Vegard Lien Bjerkan – tangenter

Sted

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Til Maijazz er Thomas Dybdahls aktuell med nytt album – “Teenage Astronauts”. Det er et samarbeid med Grammyvinnende produsent Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock m.fl), den legendariske arrangøren Vince Mendoza (Björk, Joni Mitchell m.fl), Stavanger Symfoniorkester og tekstforfatter Edie Kuhnle Ottestad. Albumet består av sanger for hovedsaklig vokal, akustiske gitarer og strykeorkester. Det er et album Thomas selv sier han har hatt lyst til å lage i årevis, men som han har ventet med til de rette sangene og de rette samarbeidspartnerne var på plass.

Tekstforfatter Edie Kuhnle jobbet Thomas sist med på Oktobertrilogien og publikumsfavoritter fra Dybdahl som Adelaide og Babe er begge skrevet sammen med Edie. Samarbeidet denne gang startet med samtaler om oppvekst og vennskap i Thomas sitt studio i Stavanger.

Albumet ble spilt inn i et lite hus i byen Pioneertown i California, Thomas og produsent Larry tok med seg det de fikk plass til i bilen og satte opp et lite studio hvor de tilbragte de neste ukene og spilte inn basisen for låtene. Stryket ble deretter skrevet av Vince og spilt inn med strykere fra Stavanger Symfoniorkester i Stavanger Konserthus.

Thomas & co sier selv: «Vi gleder oss veldig til å vise frem disse nye sangene og andre fra katalogen, sammen med et fantastisk band og de fabelaktige musikerene fra SSO på Maijazz. For å toppe det hele er vi så heldige denne kvelden å være ledet av ingen ringere enn Vince Mendoza selv! For en fest det skal bli!»