Den nye sesongen åpner grandiost i august med to store verk på programmet; Beethovens Klaverkonsert nr. 4 og Richard Strauss’ monumentale En Alpesymfoni, for første gang presentert for vårt publikum.

I august spiller vi også konsert på Stavanger kammermusikkfestival, utendørskonsert med Morten Abel på Utopia og filmkonsert med den indiske actionfilmen Baahubali – The Beginning. For vårt yngre publikum blir det Åpen dag i oktober, familieforestilling Hvem skal trøste knøttet? i samarbeid med Oslo Nye, Nøtteknekkeren i desember og LYDO i mars.

Gjennom residensprogrammet får vi muligheten til å bli godt kjent med internasjonale profiler og utvikle oss kunstnerisk. Tianyi Lu er vår residensdirigent også neste sesong. Hun er populær hos publikum, og er en allsidig dirigent som vi har et fruktbart samarbeid med.

Den tyske barytonen, Matthias Goerne, er sesongens residensmusiker og en av vår tids mest profilerte opera- og konsertsangere. Han presenteres i en ren Wagner-galla i oktober og som solist sammen med tenoren Andrew Staples i Mahlers ikoniske verk, Jordens sang, i januar. Begge konsertene dirigeres av Andris Poga. I tillegg inviterer vi til en recital med Goerne og Leif Ove Andsnes i februar.

Orkesterets residenskomponist er den anerkjente komponisten og dirigenten, sir George Benjamin. Han dirigerer selv operaen Written on Skin i mai. Denne operaen er allerede blitt en moderne klassiker, som har gått sin seiersgang på de store operascenene verden over. Wagner-galla og Written on Skin er i samarbeid med Opera Rogaland.

Vi ønsker å ivareta orkesterets tradisjon med fremføring av tidligmusikk og ser frem til å samarbeide med spesialister på dette området, som Händels Messias dirigert av Matthew Hall, og Bachs Johannespasjonen med Masato Suzuki. Det blir også gjensyn med Sirkka-Liisa Kaakinen, Giovanni Antonini og Jan Willem de Vriend.

Vi skal urfremføre bestillingsverk av Maja Ratkje og Eivind Buene i serien Essensen av Stavanger, i forbindelse med Stavanger sitt 900 års jubileum i 2025. Av sentrale norske profiler har vi fiolinisten Ludvig Gudim, sangerne Berit Norbakken, Caroline Wettergreen, Mari Eriksmoen, Marianne Beate Kielland, Johannes Weisser og Audun Iversen. Årets julekonsert blir med internasjonale operastjerne Lise Davidsen som solist.

I november gjester orkesteret på nytt Oslo konserthus i et samarbeid med Oslo-filharmonien, og i mars 2024 spiller vi fire konserter på vår Spania-turné. Det spanske orkesteret Castilla Y León Symphony Orchestra gjester Stavanger konserthus i august.

Da gjenstår det bare å ønske velkommen til konsert, enten det er i Fartein Valen, foajeen, i Tysvær, Suldal, Oslo, Valladolid, Alicante eller et av de andre stedene vi skal innom i løpet av sesongen!